Geen digitale tekening of bestand beschikbaar van product of voorwerp

Er bestaan veel voorwerpen en producten in de wereld.
Maar het komt steeds vaker voor dat de tekening of bestand van het product verdwenen is, niet digitaal verkrijgbaar is of dat een product uit China nagemaakt moet worden in Nederland en de tekening ontbreekt welke afmetingen het product exact moet hebben.

Hoe kom ik aan de juiste afmetingen?
Welke vorm heeft het product of voorwerp?
Hoe kan het product of voorwerp geproduceerd worden?
Hoe krijg ik dit product of voorwerp op tekening?

123meettechniek meet je product of voorwerp nauwkeurig na

Misschien zit je wel met je handen in het haar en weet je niet hoe je nu aan een digitale tekening of bestand komt van je product of voorwerp. Voor ons een relatief eenvoudige handeling om een uitsparing van het product op te meten en om te zetten naar een digitale tekening (File).

Digitale tekening of bestand (file)

Nadat het product of voorwerp helemaal  is nagemeten is er een digitale file beschikbaar met daarin alle gegevens welke nodig zijn om het betreffende product te produceren.  Gegevens zoals bijvoorbeeld cirkels, lijnen, afstanden, diameters of radius zijn opgenomen in het digitale bestand.

Voorbeeld product: Blokkeer-beugel van een lier.
Deze beugel moet de lier blokkeren als er een spanning op staat.
Dit kan deze beugel alleen doen wanneer hij de juiste vorm heeft, deze vorm komt voort uit de meting die uitgevoerd wordt tijdens het nameten.

  Productinformatie aanvragen  Direct met de gegevens aan de slag

  Optie 1: Gegevens omzetten naar tekening
  Wanneer de gegevens gedigitaliseerd zijn, kan je er direct mee aan de slag. De gegevens (lijnen, cirkels, afstanden, diameters of radius) kunnen bijvoorbeeld ingeladen worden in een CAD-programma en direct omgezet worden naar een digitale tekening zodat het product opnieuw gemaakt / geproduceerd kan worden. Het nadeel om gegevens eerst als tussenstap naar een tekening om te zetten is dat de tekenaar de gegevens vertaald en wellicht een cruciale maatvoering mist

  Optie 2: Gegevens direct naar bewerkingsmachine sturen
  Wanneer de gegevens direct naar een bewerkingsmachine gestuurd worden, bijvoorbeeld een freesmachine, draaimachine of lasermachine, kan de machine zelf de digitale gegevens vertalen in leesbare regels en er een productie programma van maken. Op deze manier weet je zeker dat het nieuw geproduceerde product overeenkomstig is aan het digitale file uit de meting.

  Uiteraard aan jullie zelf de keuze