Om van de juiste weg te vinden kunnen we tegenwoordig gebruikmaken van een navigatiesysteem. Er zijn ontzettend veel handige modellen en types en of dit nu een vast toestel is in je auto, een los toestel op de fiets of een Nav-App op je telefoon, al deze apparaten kunnen je prima de weg navigeren met als resultaat daar waar je moet zijn. Het voordeel van deze navigatiesystemen is dat deze de juiste volgorde aanhoud. Hij geeft je namelijk keurig aan dat je, bijvoorbeeld, eerst links moet afslaan, de volgende kruising recht oversteken en vervolgens rechtsaf om op je locatie te komen. Super handig.
Lastig zou het zijn wanneer je van navigatiesoftware een bakje zou aanreiken met daarin de nog uit te voeren handelingen tot je eindbestemming, echter zonder hierin een volgorde aan te geven . Dat is niet handig. De kans is dan erg groot dat je niet op je gewenste bestemming gaat aankomen.

Zo is het ook met referenties aangeven op de tekeningen bij een Vorm-en Plaatstolerantie.

Let hierbij eveneens goed op de maakbaarheid van het betreffende producten en op de juiste volgorde van Primaire referentie, de Secundaire referentie en de Tertiaire referentie. Een wijziging in de volgorde van de referentie vlakken, zoals ook hieronder aangegeven, zal een totaal ander product als resultaat hebben.

Vind je het lastig om op deze manier te navigeren ? Laat het ons weten dan lossen we het samen op.